مشتری گرامی هزینه ارسال بار در کل به عهده مشتری می باشد. لطفا قبل از تایید سفارش هزینه ها را کامل ملاحظه نمایید.
گلباران سبز گیلان

آبیاری درخت

چهارشنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

آبیاری درختان فضای سبز

آب مهم‌ترین عنصر روی زمین است که بدون آن اثری از زندگی و گیاهان سرسبز و زیبا وجود نخواهد داشت. با توجه به خشکسالی و بحران آب، چگونگی مصرف این عنصر ارزشمند به یکی از چالش‌های بزرگ زندگی انسان امروزه تبدیل شده است. از این رو؛ در مبحث آبیاری درختان، کشاورزان در سراسر جهان به دنبال روش‌هایی هستند که علی‌رقم رساندن آب مورد نیاز درختان مختلف به آن‌ها، کمترین میزان دور ریز آب را داشته باشند. در ایران نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن ایران در کمربند خشکسالی، صرفه‌جویی در مصرف آب و به کاربردن روش‌های آبیاری درختان که از این اصل پیروی کند، دارای اهمیت است. در این مقاله از گلباران سبز گیلان انواع روش‌های آبیاری درختان را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

آبیاری درخت

عوامل موثر بر میزان آب مورد نیاز درختان

برای تعیین میزان آب مورد نیاز برای آبیاری درختان، عوامل مختلفی را باید در نظر گرفت. عواملی مانند سن و اندازه درخت، ماه های مختلف ، روشهای مختلف آبیاری ، نوع درختان، نوع خاک، فصل آبیاری و آب‌وهوای منطقه بر میزان آب مورد نیاز درختان تاثیر دارند. در ادامه این مقاله، هر یک از عوامل موثر بر میزان آب مورد نیاز درختان را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

عوامل موثر بر میزان آب مورد نیاز درختان

سن و اندازه درخت:

درختانی که بزرگ‌تر هستند یا به اصطلاح پیر و کهنسال می‌باشند، نسبت به درختان جوان‌تر به آب بیشتری نیاز دارند. زیرا؛ ریشه‌های درختان کهنسال بزرگ‌تر و عمیق‌تر است. علاوه بر آن، هرچقدر درخت جوان‌تر باشد و به تازگی کاشته شده باشد، باید با فاصله‌های زمانی کوتاه‌تری آن را آبیاری کرد. مثلا؛ اگر نهال‌های‌تان در سال اول کاشت هستند، باید هفته‌ای ۲ تا ۳ بار آن‌ها را آبیاری کنید. زیرا؛ این کار برای مستقر شدن بهتر نهال‌ها در خاک ضروری است. در نتیجه؛ سن و اندازه درخت در میزان آبیاری درختان تاثیر بسزایی دارد.

نوع درخت:

عامل دیگری که در آبیاری درختان باید به آن توجه کرد، نوع درختانی است که کاشته‌اید. زیرا؛ برخی درختان در مقابل کم‌آبی و خشکی مقاومت بالایی دارند. اما؛ برخی دیگر به شدت به آب نیاز دارند و نمی‌توانند خشکی را تحمل کنند. درختانی مانند انار، سنجد، عناب، خرما، زیتون و پسته در مقابل کم‌آبی مقاومت نسبتا زیادی دارند و برعکس آن‌ها درختان مرکبات هستند که نسبت به کمبود آب بسیار حساس‌اند.

نوع خاک:

مورد دیگری که باید در نظر گرفت نوع خاک منطقه‌ای است که درختان در آن کاشته شده‌اند. تفاوت میزان زهکشی و خلل و فرج میان ذرات خاک در میزان آب مصرفی تاثیر دارد. برای مثال خاک‌های رسی به دلیل وجود ذرات ریزتر، زهکشی کمتری دارند و آب را بیشتر در خود نگه می‌دارند. در نتیجه؛ برای آبیاری درختانی که در خاک رسی کاشته شده‌اند، به میزان آب کمتر و تعداد دفعات آبیاری پایین‌تری نیاز است. در مقابل خاک‌های رسی، خاک‌های شنی قرار می‌گیرند که ذرات آن‌ها درشت‌تر است و زهکشی بالاتری دارند. در نتیجه؛ درختانی که در این نوع خاک‌ها کاشته شده‌اند، به آب بیشتری نیاز دارند. لذا برای اینکه درختان ما از رشد متعادلی برخوردار باشند باید خاکهای که درصد رس و یا شن آنها بیش از نیاز در بستر کشت درختان است باید اصلاح خاک صورت پذیرد. به علاوه، میزان مواد آلی موجود در خاک بر میزان آب مورد نیاز آبیاری درختان تاثیر دارد. هرچقدر میزان مواد آلی موجود در خاک بیشتر باشد، مواد آلی آب را جذب می‌کنند و نیاز خاک به آبیاری، با تعداد دفعات کمتری جبران می‌شود. فروشگاه اینترنتی گلباران سبز گیلان، توزیع کننده انواع خاک و کود می‌باشد. برای خرید می‌توانید به دسته‌بندی خاک و کود مراجعه کنید.

فصل آبیاری:

به طور کلی؛ در فصل بهار به دلیل باران بهاری و پر بودن ذخیره رطوبت خاک از بارش‌های پاییز و زمستان، نیاز کمتری به آبیاری درختان حس می‌شود. در فصل تابستان، با افزایش دما، میزان تبخیر آب افزایش می‌یابد و از طرفی به دلیل بزرگ شدن میوه‌ها و نیازشان به آب بیشتر، نیاز درختان به آبیاری و تعداد دفعات آبیاری افزایش خواهد یافت. در فصل پاییز، رشد درختان کاهش یافته و در نتیجه نیاز به آبیاری نیز کمتر می‌شود. در فصل زمستان نیز که درختان به خواب زمستانه فرو می‌روند، به آبیاری نیاز ندارند. تنها یکبار جهت مبارزه با آفات خاکزی درختان حتما می بایست اقدام به آبیاری که به آن یخ آب زمستانه می گویند برای کنترل آفات اقدام نمود.

آب‌وهوای منطقه:

آب‌وهوای منطقه نیز در تعیین میزان آب مناسب برای درختان تاثیر دارد. درختان واقع در شمال ایران به دلیل هوای مرطوب و بارش‌های آسمانی، به نسبت درختان واقع در جنوب ایران نیاز کمتری به آبیاری دارند. لازم بذکر است ارتفاع از سطح دریا و عرض جغرافیایی نقش موثری در فاصله آبیاری درختان دارد.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در زمینه زمان و نحوه آبیاری درختان به دست آورید، به سایت گلباران سبز گیلان مراجعه کرده و با استفاده از شماره تماس‌های موجود در سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید. کارشناسان و متخصصان ما در این مجموعه، با نهایت صبر و حوصله پاسخگوی تمامی سوالات شما خواهند بود.

روش‌های آبیاری درختان

برای آبیاری درختان، روش‌های مختلفی وجود دارد، با توجه به منطقه، نوع درخت و امکانات در دسترس، می‌توان هر یک از روش‌های مختلف آبیاری را مورد استفاده قرار داد. روش‌های آبیاری عبارتند از: آبیاری قطره‌ای، آبیاری کرتی، آبیاری سیلابی و آبیاری شیاری. آبیاری بارانی – آبیاری تشتی یا غلام در گردی – آبیاری تراوا و ...

روش‌های آبیاری درختان

آبیاری قطره‌ای:

یکی از جدیدترین روش‌های آبیاری درختان، آبیاری قطره‌ای است که به دلیل راندمان بالای ۹۰ درصد برای مدیریت مصرف آب بسیار مناسب است. درست است که هزینه راه‌اندازی اولیه این روش گران است. اما؛ به خاطر میزان قابل توجه کاهش مصرف آب، بسیار مقرون‌به‌صرفه می‌باشد. لوله‌های آبیاری در دو طرف درخت قرار می‌گیرند و از طریق قطره چکان‌های موجود در لوله‌ها درخت آبیاری می‌شود. نوع قطره چکان‌ها و تعدادشان بر اساس مقدار آب خروجی برحسب ساعت قابل تنظیم است.

آبیاری کرتی:

در این روش، آب به وسیله جوی یا کانال به کرت‌ها می‌رود و سطوح باغ که به قسمت‌های کوچک تقسیم شده را آبیاری می‌کند. راندمان روش آبیاری درختان به روش کرتی، ۵۰ درصد است و هدر رفت آب در این روش نسبتا زیاد می‌باشد.

آبیاری سیلابی:

آبیاری سیلابی مناسب باغ‌هایی است که در کنار رودخانه واقع شده‌اند. در این روش آبیاری، زمانی که سطح آب رودخانه بالا می‌آید، جریان آب را به سمت باغ راهنمایی می‌کنند. این روش آبیاری درختان قابل کنترل نیست.

آبیاری شیاری:

از روش‌های دیگر آبیاری درختان، روش آبیاری شیاری است که به دلیل صرفه‌جویی در مصرف آب و کاهش میزان علف هرز در باغ، بهترین روش آبیاری غرقابی برای باغ‌های میوه محسوب می‌شود. روش‌های مختلفی برای انجام این آبیاری وجود دارد، یکی از این روش‌ها این است که برای آبیاری عمیق و آهسته، در سایه‌انداز درخت، شیارهای حلقوی به هم مرتبط ایجاد می‌کنند. در روش دیگر برای آبیاری، دو شیار در سایه‌انداز درخت و دو شیار داخلی‌تر ایجاد می‌نمایند.

برای آشنایی بیشتر با روش‌های آبیاری درختان و همچنین زمان آبیاری هر درخت، می‌توانید به سایت گلباران سبز گیلان مراجعه نمایید. در این سایت، به تمامی نکات مهم درباره نحوه و زمان آبیاری دست پیدا می‌کنید.

سخن پایانی

همان طور که عوامل مختلفی در آبیاری درختان تاثیر دارند، استفاده از روش‌های مختلف آبیاری هم در میزان آب مصرفی مهم است. با توجه به اهمیت موضوع صرفه‌جویی در مصرف آب، استفاده از روش آبیاری قطره‌ای گزینه مناسبی برای آبیاری می‌باشد. علاوه بر آن، استفاده از انواع مواد آلی مانند کود دامی کمک می‌کنند تا میزان آب بیشتری در خاک ذخیره شده و تعداد دفعات کمتری درختان به آبیاری نیاز پیدا کنند. اگر به دنبال فروشگاهی برای تهیه محصولات کشاورزی مورد نیاز خود با کیفیت بالا و قیمت مناسب هستید، پیشنهاد ما فروشگاه اینترنتی گلباران سبز گیلان می‌باشد. با سفارش اقلام مورد نظر خود در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن‌ها را تحویل بگیرید.

جهت خرید کود کامل ، کود حیوانی و محصولات دیگر برای مصرف در مزارع و باغهای خود و همچنین برای هرگونه پرسش در مورد کشاورزی و باغبانی، پیوند درختان و همچنین سمپاشی میتوانید با کارشناسان ما از طریق شماره تلفن های ۰۲۱۸۸۷۱۰۰۰۵ - ۰۲۱۸۸۷۱۴۴۴۷ در ارتباط باشید و یا به شماره ۰۹۱۹۶۸۸۴۰۹۸ در واتساپ پیام دهید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کرده و راهنمایی مطلوبی به دست آورید.