یکشنبه، ۱ تیر ۱۴۰۴
زعفران به عنوان گرانترین ادویه جهان کاربردهای مختلفی در آشپزی بعنوان یک چاشنی و یک گیاه دارویی دارای آنتی اکسیدان در بخش پزشکی و تولید محصولات آرایشی بهداشتی دارد. سوال این است که کشت زعفران چگونه است؟ با وجود اینکه این فرایند به دانش و مهارت خاصی نیاز دارد، با رعایت نکات کلیدی میتوان به این کار پرداخت. کشت زعفران چگونه است؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال ویژه را دریافت کنید. در این مقاله به بررسی روشهای کشت زعفران و اهمیت استفاده از محصولات گلباران سبز خواهیم پرداخت.
زعفران؛ طلای سرخ را چگونه میتوان کاشت؟
کشت زعفران چگونه است؟ این سوالیست که ذهن افراد بسیاری را به خود مشغول ساخته است. برای پاسخ به این سوال باید بگوئیم که زعفران را که به طلای سرخ مشهور گردیده؛ میتوان به روشهای مختلفی کاشت. ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندههای این ادویه جهانی و با ارزش شناخته شده است.
گرچه فرآیند کاشت زعفران که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت، ساده است؛ اما به برنامهریزی نیاز دارد. به کمک یک برنامهریزی دقیق و جامع، زمان یا مکان مناسب، تهیه پیاز عالی و باکیفیت میتوان در این امر موفق شد. در ادامه شما را با انواع روشهای کاشت این محصول، زمان آن و سایر موارد آشنا خواهیم ساخت. به کمک مجموعه گلباران سبز میتوانید خاک و کود ویژه زعفران باکیفیتی بسیار بالا را تهیه نمایید. با کاشت زعفران در این بستر عالی زمینه رشد بهتر آن را فراهم سازید.
بررسی مراحل کشت زعفران
اما؛ کشت زعفران چگونه است؟ برای کاشت زعفران بایستی مراحل زیر را به ترتیب پشت سر بگذارید:
انتخاب زمین مناسب
خاک مناسب، اولین قدم برای موفقیت در مسیر کشت زعفران است. یک خاک ایدهآل برای کاشت زعفران بایستی زهکشی خوبی داشته باشد و از تجمع آب و پوسیدگی ریشهها و همچنین ماندابی جلوگیری کند. ترکیبی از رس و ماسه به جهت حاصلخیزی بیشتر در آن وجود داشته باشد. همچنین باید بافتی نیمه سبک و مناسب داشته باشد و انواع مواد مغذی گیاه زعفران را به آن برساند. پی اچ آن مناسب و بسته به نیاز گیاه زعفران باشد. لازم بذکر است خاک مخصوص کشت زعفران شرکت گلباران سبز با توجه به نیاز این گیاه به خاک رس بیشتر دقیقا در ترکیب خاک مورد توجه قرار داده است.
شما عزیزان میتوانید از طریق مجموعه گلباران سبز نسبت به خرید خاک ممتاز مخصوص کشت زعفران اقدام نمایید. حتی میتوانید این خاک را با سایر خاکهایی که از قبل تهیه نمودهاید؛ ترکیب نمایید و در پای گیاه زعفران خود از آنها استفاده کنید.
آمادهسازی زمین
زمین را به عمق سی سانتیمتر شخم بزنید و از کودهای تقویتی ویژه گلباران سبز برای تقویت خاک کمک بگیرید. حتما در صورت مشاهده علف هرز یا انواع آفات و بیماریها با کمک روش های مناسب، آنها را حذف نمایید. از آفات زعفران در بستر کشت میتوانیم به خرکوش، کنه پیاز، جوجه تیغی و موش می باشد و از بیماریها: بیماری لکه سیاه، بیماری سفیدک سطحی و بیماری لکه قهوه ای و بیماریهای قارچی را نامبرد که باید تحت کنترل قرار گیرد زیرا زعفران گیاهی بسیار حساس است و حمله آفات و بیماریها زمینه رشد مناسب آن را از بین میبرد. کشت زعفران چگونه است؟ با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله با دیگر مراحل این کار آشنا گردید.
انتخاب پیاز زعفران
پس از آمادهسازی بستر کشت؛ نیاز به انتخاب و تهیه پیازهای زعفران مناسب دارید. از طریق مجموعه گلباران سبز نمیتوان پیاز زعفران تهیه نمود. شما بایستی مجموعه قابل اعتماد دیگری را برای این کار انتخاب نمایید. بهتر است پیازهای انتخابی شما دارای مشخصات زیر باشند؛
وزن آنها کمتر از دوازده گرم و عمر رفته آنها بیش از سه سال نباشد و کاملا سفید و سالم باشند. هیچ مشخصهای از بیماری مانند رگههای سیاه یا قهوهای بر روی آنها وجود نداشته باشد. تا قبل از زمان کاشت پیازهای زعفران تهیه نموده را در محیطی کاملا خشک و خنک نگهداری کنید. البته لازم بذکر است هر چقدر وزن پیاز زعفران بیش از 12 گرم باشد در افزایش میزان عملکرد محصول زعفران تولید شده اثر مثبت خواهد داشت. همچنین بذر انتخابی باید دو تا سه سال عمر پیاز بیشتر نباشد.
زمان کشت زعفران چه موقع است؟
در این مقاله علاوه بر اینکه به پاسخ سوال خود یعنی؛ کشت زعفران چگونه است؟ دست پیدا میکنید، بهترین زمان برای کشت زعفران را نیز متوجه خواهید شد. بهترین زمان برای اینکار از اوایل مرداد تا اواخر مهر است. در این زمان طلایی شرایط محیطی بسیار مناسب بوده و پیازها آماده کشت هستند.
روش کاشت پیاز زعفران چگونه است؟
برای کاشت پیاز زعفران برای هر متر مربع به صد عدد پیاز زعفران نیاز دارید. بایستی در عمق پانزده الی سی سانت با فاصله ده سانت از یکدیگر کاشته شوند. در گام بعد بایستی روی پیازهای کاشته شده؛ خاک ممتاز زعفران گلباران سبز را بریزید. پس از کاشت نیاز است تا از گیاه مراقبت انجام گیرد.
برخی مراقبتهای لازم در امر کشت زعفران
آبیاری
یکی از مراقبتهای ضروری از گیاه زعفران؛ آبیاری اصولی آن میباشد. اولین دفعه برای آبیاری گیاه زعفران؛ بلافاصله پس از کاشت آن است. به این دفعه "آب بس" هم گفته میشود. پس از انجام این دفعه آبیاری؛ بایستی متناسب با شرایط آب و هوایی و نیاز گیاه دفعات آبیاری برنامهریزی گردند. در صورت عدم وجود بارندگی فصلی، بایستی هر ۲۰ روز یک بار عملیات آبیاری انجام گیرد. این کار بایستی تا آخر فروردین به همین صورت تکرار گردد. بعد از آن باید آبیاری تا اخر مرداد قطع شود. مجدد تا قبل از گلدهی هر ۱۵ روز یکبار این کار انجام گیرد. ۱۵ آبان زمان گلدهی و برداشت گلهای زعفران است.
استفاده از کود
در کنار کنترل دفعات آبیاری و برنامهریزی برروی آنها؛ زعفرانها به کود هم نیاز دارند. کود مناسب برای زعفران منجر به تقویت رشد گیاه و بهبود کیفیت محصول میگردد. با کمک استفاده از کودهای کریستال 3*20 و کودهای اسید هیومیک مایع و کودهای گرانوله مناسب گلباران سبز میتوانید بهترین زعفرانهای دنیا را پرورش دهید.
کنترل آفات و بیماریهای گیاه
کشت زعفران چگونه است؟ در قسمتهای بالاتر به بررسی این موضوع پرداختیم. همانطور که اشاره نمودیم؛ زعفران گیاهی به شدت حساس است. جهت کنترل آفات و بیماریهای آن بایستی به صورت منظم گیاه را بررسی نمایید.
اینگونه میتوانید به صورت کامل مشکلات را شناسایی و برای رفع آنها اقدام کنید. کارشناسان تیم گلباران سبز به شما کمک میکنند تا در صورت حمله آفات به کمک استفاده از سموم مناسب آنها را دفع نمایید. همچنین شما برای کنترل بیماریهای قارچی و آفات میتوانید از سموم مناسب شرکت گلباران سبز پس از مشاوره با آگاهی کامل نسیبت کنترل آفات و بیماریها اقدام نمائید.
بله؛ کشت زعفران به دلیل وجود مزایای زیر امری بسیار سودمند است:
مصرف آب کم: در حال حاضر کمبود آب در کشور بیداد میکند. گیاه زعفران از جمله گیاهان کممصرف است و با کاشت آن در منطقه کم آب نیز میتوان نیاز آب آن را به راحتی تامین نمود.
بازدهی اقتصادی بالا: زعفران از ادویههای بسیار گران قیمت است. با کشت زعفران به نحو درست میتوانید به سطح درآمد بسیار بالایی دست پیدا کنید. در نتیجه؛ سود قابل توجهی از این کار به دست آورید.
کاهش هزینههای کاشت به جهت طول عمر بالا پیازها: تا هفت سال میتوان از پیاز زعفران استفاده نمود. این کار منجر به کاهش هزینههای کاشت به نحو بسیار چشمگیری خواهد شد.
خاک و کود چه نقشی در افزایش کیفیت زعفران دارند؟
تاکنون به پاسخ سوال خود یعنی کشت زعفران چگونه است؟ دست پیدا کردهاید. شما میتوانید با کمک خاک ممتاز گلباران سبز و کودهای ویژه این شرکت، گیاه خود را از مزایای زیر بهرهمند سازید:
بهبود فرآیند رشد
تولید محصولات باکیفیت و معطرتر
افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماریها
با دریافت مشاوره رایگان از گلباران سبز مراحل کشت زعفران را با موفقیت پشت سر گذارید.
اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که کشت زعفران چگونه است؟؛ باید بدانید موفقیت در آن به دانش، دقت و مواد اولیه عالی نیاز دارد. مجموعه گلباران سبز با فروش بهترین خاک ممتاز، کود درجه یک و انواع محصولات کنترل آفات به شما در زمینه کشت موفق کمک میکند. با انتخاب گلباران سبز تجربهای متفاوت در مسیر کشت زعفران عالی داشته باشید و محصولاتی باکیفیت و ارزشمند تولید نمایید. در مناطقی که شرایط اقلیمی مناسبی در کشورمان برای کاشت زعفران امکان پذیر نمی باشد شما میتوانید نسبت به کشت این محصول ارزنده در داخل گلخانه تحت شرایط کنترل شده کشت نمائید.
برای هرگونه پرسش با کارشناسان ما در خصوص خاک مخصوص فضای سبز و یا جهت خرید خاک گل ، خاک و کود ، کود کامل ، خاک گلدان ، کمپوست چای و بهترین خاک برای کشت زعفران و محصولات دیگر برای مصرف در مزارع و باغهای خود و همچنین مشاوره در مورد کشاورزی و باغبانی، پیوند درختان و همچنین سمپاشی میتوانید از طریق ۰۲۱۸۸۷۱۰۰۰۵ - ۰۲۱۸۸۷۱۴۴۴۷ تماس بگیرید و یا به شماره ۰۹۱۹۶۸۸۴۰۹۸ در واتساپ پیام دهید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کرده و راهنمایی مطلوبی به دست آورید.