مشتری گرامی هزینه ارسال بار در کل به عهده مشتری می باشد. لطفا قبل از تایید سفارش هزینه ها را کامل ملاحظه نمایید.
گلباران سبز گیلان

انواع پیوند درختان میوه

چهارشنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۲

شناخت انواع پیوند درختان میوه

درختان میوه، یکی از مهم‌ترین محصولات باغی در سراسر جهان هستند. پیوند درختان میوه نیز، یکی از روش‌های مهم و موثر در باغبانی است که به کاشت درختان میوه با کیفیت و در برخی موارد، با مقاومت بالا به بیماری‌ها و شرایط مختلف آب و هوایی کمک می‌کند. پیوند درختان میوه یک فرآیند مهم در باغداری است که در آن، دو یا چند قسمت از دو گیاه مجزا، به یکدیگر متصل می‌شوند. البته انواع پیوند درختان میوه، بر اساس نوع و شکل پیوند، به چندین گروه تقسیم می‌شوند. در این مقاله از گلباران سبز گیلان، انواع پیوند درختان میوه را بررسی خواهیم کرد.

انواع پیوند درختان میوه

  • پیوند زیرشاخه ای (Whip Graft)

در این نوع پیوند، برشی از شاخه درخت میوه با رویه‌ای برشی از یک درخت جوان از نوع دیگر میوه، ترکیب می‌شود. پیوند زیرشاخه‌ای به‌عنوان یک روش ساده و ارزان در پیوند درختان میوه شناخته شده است. این نوع پیوند معمولاً در درختان میوه گرده‌زا از قبیل سیب و گلابی استفاده می‌گردد. زمان انجام پیوند برای کسب موفقیت در این روش از اهمیت بالایی برخوردار است. جهت آگاهی از بهترین زمان انجام پیوند زیرشاخه‌ای و دیگر انواع پیوند درختان میوه، به سایت گلباران سبز گیلان مراجعه کرده و از طریق شماره تماس‌های موجود در سایت، با مشاوران ما تماس بگیرید. لازم به ذکر است درختان هسته دار را باید به درختان هسته دار و درختان دانه دار را به درختان دانه دار پیوند زد در غیر این صورت پیوند فاقد گیرایی می باشد.

  • پیوند دماوندی (Cleft Graft)

یکی دیگر از انواع پیوند درختان میوه پیوند دماوندی است. در پیوند دماوندی، برشی عمیق در شاخه درخت تا یک سوم طول آن، با چاقوی پیوندی ایجاد شده و یک شاخه جوان با همین اندازه نیز در آنجا قرار داده می‌شود. پس از قراردادن شاخه جوان، فضای باز مانده به ‌وسیله یک پوشش کیسه پلاستیکی بسته خواهد شد. پیوند دماوندی بیشتر برای درختان میوه چوبی، مانند آلو، گیلاس و آلبالو مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این نوع پیوند در اصل پیوند شکافی یا اسکنه ای گفته می شود که در اوایل بهار قبل از بیداری کامل پایه و پیوندک شده می شود.

  • پیوند زیرپوستی (Bark Graft)

پیوند زیر پوستی نیز یکی از انواع پیوند درختان میوه است که در آن برشی از رویه درخت میوه با برشی از رویه درخت جوان، ترکیب می‌شود. این نوع پیوند معمولاً برای پیوند درختان میوه چندین ساله، مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت استفاده می‌گردد. برای پیوند زیرپوستی، باید درختان جوان در فصل بهار پیش از شروع رشد، بیشتر برگ های خود را از دست داده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به سایت گلباران سبز گیلان، اطلاعات بیشتری درباره پیوند زدن درختان بدست آورید. به این نوع پیوند وصله ای یا پیوند پوستی نیز میگویند.

  • پیوند چندساقه (Bridge Graft)

در پیوند چندساقه که یکی دیگر از انواع پیوند درختان میوه می‌باشد، بیشتر از دو برش درخت میوه با هم ترکیب می‌شوند. برای انجام این نوع پیوند، یک برش درخت میوه برای اتصال دو درخت، بین دو برش درخت دیگر، قرار می‌گیرد. این روش ممکن است برای پیوند درختان میوه سویا، انگور و سیب کاربرد داشته باشد. مشاوران ما در مجموعه گلباران سبز گیلان می‌توانند اطلاعات دقیق‌تر و کامل‌تری را در زمینه انواع پیوند درختان میوه در اختیار شما قرار دهند.

  • پیوند ترکیبی (Composite Graft)

در این نوع پیوند، دو برش میوه به دو درخت میوه جوان متصل می‌شوند. یک برش شاخه از یک نوع درخت میوه را با یک شاخه از درخت میوه دیگر برای ایجاد پیوند بین دو درخت میوه جوان ترکیب می‌کنند. پیوند ترکیبی نیز از انواع پیوند درختان میوه بوده و به ‌عنوان روشی مناسب، برای پیوند زدن درختان میوه با کمبود رویه‌های درختان جوان، استفاده می‌شود.

ما در سایت گلباران سبز گیلان، علاوه بر فروش محصولات متنوعی مانند خاک و کود و سموم، مطالب مفید بسیاری در رابطه با نگهداری از گیاهان قرار داده‌ایم. بنابراین؛ حتما به سایت ما سر بزنید و از این مطالب بهره ببرید.

مزایای استفاده از انواع پیوند درختان میوه

پیوند درختان میوه یکی از روش‌های مهم و موثر در باغبانی است که دارای ویژگی‌ها و کاربردهای مختلفی می‌باشد. در زیر به برخی از مزایای پیوند درختان میوه اشاره می‌کنیم:

تولید درختان میوه با کیفیت بالا:

با استفاده از پیوند، می‌توان درختان میوه با کیفیت بالاتری تولید کرد. در بسیاری از موارد، درختان میوه با کیفیت پایین به دلیل بیماری‌ها، شرایط اقلیمی، خاک ضعیف و... از بین می‌روند و درختان جایگزین باید کاشته شوند. در این موارد، با استفاده از انواع پیوند درختان میوه، بخش بالایی یا شاخه‌ای از درخت باکیفیت به یک درخت پایه پیوند می‌خورد تا یک درخت جدید با کیفیت بالاتر و خواص مطلوب‌تر تولید شود.

کاشت چند نوع میوه در یک درخت:

با استفاده از پیوند، می‌توان در یک درخت، چند نوع میوه مختلف را داشت. به عنوان مثال؛ در یک درخت سیب، می‌توان شاخه‌ای از یک درخت گلابی یا شلیل را پیوند داد تا درخت سیب-گلابی یا سیب-شلیل تولید شود.

افزایش میزان تولید:

با انواع پیوند درختان میوه، می‌توان به رشد سریع‌تر و توسعه بهتری در درختان میوه دست یافت. همچنین، با پیوند شاخه‌های میوه‌دار به درخت پایه، میزان تولید میوه نیز افزایش می‌یابد.

تعویض میوه‌های نامطلوب:

درختان میوه ممکن است برخی از میوه‌های نامطلوب را تولید کنند. با استفاده از پیوند، می‌توان برخی از شاخه‌های درخت را با شاخه‌های دیگری پیوند داد تا میوه‌های بهتر و باکیفیت‌تر تولید شوند.

اصلاح درختان میوه آسیب‌دیده:

درختان میوه ممکن است در اثر بیماری‌ها، آفات و یا سایر عوامل آسیب ببینند. با استفاده از انواع پیوند درختان میوه، شاخه‌های آسیب‌دیده یا بیمار را با شاخه‌های سالم پیوند می‌دهند تا درخت اصلاح شود و محصولات خود را به میزان قبلی تولید کنند.

کنترل ارتفاع درخت:

با پیوند، می‌توان درختان میوه را کوتاه‌تر یا بلندتر کرد. به عنوان مثال؛ درخت سیب معمولاً بلند است. از این رو؛ با پیوند شاخه‌های سیب به درخت پایه، ارتفاع درخت را به میزان مطلوب کاهش می‌دهد.

حفاظت از درختان میوه:

همچنین با پیوند درختان میوه، می‌توان آن‌ها را در برابر بیماری‌ها، آفات و سایر عوامل مضر حفاظت کرد. در مواردی که درختان میوه به بیماری‌های قوی و مقاومت کمی دچار هستند، می‌توان از انواع پیوند درختان میوه، برای ایجاد مقاومت بیشتر استفاده کرد.

در حالت کلی؛ پیوند درختان میوه یکی از روش‌های موثر و مفید در باغبانی است که به طور گسترده در سراسر جهان استفاده می‌شود. این روش، امکان تولید درختان میوه با کیفیت بالاتر، کاشت چند نوع میوه در یک درخت، افزایش میزان تولید، اصلاح درختان میوه آسیب‌دیده، کنترل ارتفاع درخت و حفاظت از درختان میوه را فراهم می‌کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه و انواع پیوند درختان میوه به سایت گلباران سبز گیلان مراجعه کنید.

معایب پیوند درختان میوه

پیوند درختان میوه عاری از عیب نبوده و دارای معایبی نیز می‌باشد. در ادامه به هر یک از این معایب می‌پردازیم:

۱. هزینه بالای پیوند

۲. مراقبت و نگهداری بیشتر درختان پیوند خورده

۳. خطر انتقال بیماری‌ها به سایر درختان

۴. در صورتی که پیوند انجام نشود، درختان بدون پیوند همچنان می‌توانند میوه تولید کنند.

اما چیزی که اهمیت دارد، انتخاب استفاده از انواع پیوند درختان میوه است. این انتخاب به شرایط محیطی و نیازهای باغبان بستگی دارد و لازم است قبل از استفاده از این روش، مزایا و معایب آن را دقیقاً مورد بررسی قرار دهید.

در آخر، باید شرکت گلباران سبز گیلان را به شما معرفی کنیم، این ششرت علاوه بر عرضه انواع خاک، کود و سموم باکیفیت به صورت اینترنتی، به افزایش اطلاعات شما در زمینه انواع پیوند درختان میوه کمک می‌کند. بنابراین؛ اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر هستید و یا اگر به هر یک از محصولات کشاورزی و باغداری نیاز دارید، حتما به سایت ما سر بزنید.

جهت خرید انواع خاک و کود ، کود کامل ، کود حیوانی و محصولات دیگر برای مصرف در مزارع و باغهای خود و همچنین برای هرگونه پرسش در مورد کشاورزی و باغبانی و نیز مشاوره برای مبارزه با آفات و آموزش گلخانه و همچنین سمپاشی میتوانید با کارشناسان ما از طریق شماره تلفن های ۰۲۱۸۸۷۱۰۰۰۵ - ۰۲۱۸۸۷۱۴۴۴۷ در ارتباط باشید و یا به شماره ۰۹۱۹۶۸۸۴۰۹۸ در واتساپ پیام دهید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کرده و راهنمایی مطلوبی به دست آورید.