مشتری گرامی هزینه ارسال بار در کل به عهده مشتری می باشد. لطفا قبل از تایید سفارش هزینه ها را کامل ملاحظه نمایید.
گلباران سبز گیلان

کود مرغی

سه‌شنبه، ۱۷ اسفند ۱۴۰۰

نقش کود مرغی در رشد گیاهان و محصولات کشاورزی

کود حیوانی از دیر باز مورد استفاده باغداران و کشاورزان بوده و کودی ارگانیک و طبیعی است که از فضولات دام و طیور تهیه می‌شود و کود مرغی یکی از کودهای حیوانی می‌باشد. انواع مختلف کود حیوانی به علت دارا بودن مواد غذایی مفید و همچنین قیمت ارزان نسبت به کود‌های دیگر مورد توجه بیشتر کشاورزان قرار گرفته است. کود مرغی به دلیل میزان بیشتر عناصر و مواد مغذی مخصوصا نیتروژن بیشتر از کودهای دامی دیگر در رشد گیاهان و محصولات تاثیر دارد. استفاده از کود مرغی و دیگر کودهای دامی برای بافت خاک، محیط زیست و سلامتی انسان‌ها بسیار مفید است و از واردات بیش از حد کودها از کشورهای دیگر جلوگیری می‌کند. در این مقاله درباره کود مرغی و ویژگی‌های آن صحبت خواهیم کرد. لازم به ذکر است کود مرغی بخاطر قلیائی و شوری آن بیشتر در خاکهای اسیدی استانهای گیلان و مازندران مورد استفاده قرار می گیرد.

کود مرغی چیست ؟

کود مرغی از فضولات مرغ‌های گوشتی سالن پرورش و یا مرغ‌های تخم گذار درون قفس به دست می‌آید و یکی از محصولات جانبی پرورش طیور می‌باشد و به خاطر بستر خاک اره که دارند نسبت کربن در این کودها بالا است و جزء کودهای گرم می‌باشند. کیفیت کود مرغی به نوع و خوراک طیور و همچنین مواد بستر نگهداری آن‌ها بستگی دارد و علت کیفیت بالای کود مرغی نسبت به کودهای حیوانی دیگر این است که از مجموع ادرار و مدفوع مرغ‌ها تشکیل شده است.

کاربردهای کود مرغی

در کشورهای پیشرفته جهان که مرغداری‌های بزرگ و صنعتی دارند تولید کود مرغی خیلی زیاد می باشد که بیشترین مصرف کود مرغی این کشورها در صنعت کشاورزی است و از این کود به مقدار زیادی در افزایش حاصلخیزی زمین‌های زراعی خود استفاده می‌کنند که در تولید محصولات و میوه‌های ارگانیک و با کیفیت تاثیر خیلی زیادی دارد. در این کشورها کود مرغی کاربردهای دیگری چون خوراک دام و تغذیه ماهی و تولید برق نیز دارد ولی با توجه به تولید بالای این کود در ایران میزان زیادی از این کودها فاسد شده و از بین می‌رود.

مزایا و فواید کود مرغی

کود مرغی از نظر مواد غذایی در مقایسه با کودهای دامی دیگر بسیار غنی‌تر است چون حاوی عناصر زیادی از نیتروزن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و عناصر ریز مغذی مس، منگنز، آهن و روی می‌باشد که علاوه بر این عناصر موادی همچون اسید اوریک، فیبر و پروتئین نیز در این کود وجود دارد. کود مرغی مانند دیگر کودها با افزایش تهویه خاک و افزایش میزان نگهداری آب، فعالیت میکرو ارگانیسم‌ها را در خاک بیشتر کرده و موجب بهبود کیفیت خاک از نظر فیزیکی و شیمیایی می‌شود. کود مرغی باعث تشکیل هوموس در خاک شده که علاوه بر کیفیت و افزایش محصول استفاده از کودهای شیمیایی را نیز کاهش می‌دهد. کود مرغی نیتروژن و فسفر زیادی دارد و مقدار مصرف آن باید به مقدار مناسب و با دقت انجام شود و توجه داشته باشید اگر کود مرغ به خوبی پوسیده و کمپوست نشود می‌تواند گیاهان را بسوزاند و حتی از بین ببرد.

کود مرغی برای گوجه و صیفی‌جات

میزان اسید اوریک موجود در کود مرغی بیشتر از کود گاوی و کود گوسفندی بوده و برای گیاهانی که نیازمند مقدار زیادی ازت برای دوره رشد خود هستند دسترسی به ازت موجود در کود مرغی را آسان می‌کند. کود مرغی با سرعت تجزیه پایین عناصر خود، ازت را به کندی آزاد می‌کند و برای رشد صیفی‌جاتی همچون گوجه فرنگی، خیار، بادمجان، فلفل، کدو و هندوانه خیلی مفید و موثر می‌باشد و جذب این عناصر را برای این گونه محصولات بیشتر می‌کند. کود مرغی با افزایش میزان عناصری مانند آهن، منگنز و روی به خاک، علاوه بر بهبود کیفیت فیزیکی خاک، در کیفیت و افزایش محصولات زراعی تاثیر زیادی دارد.

مقدار مصرف کود مرغی

استفاده از کودهای حیوانی در کشاورزی دقت زیادی لازم دارد زیرا مصرف بیش از حد سبب سوختن گیاهان می‌شود و اگر مقدار کمتری استفاده شود تاثیر مطلوبی نخواهد داشت. مقدار عناصر غذایی در خاک به بافت و ساختمان خاک، سوابق کاشت محصولات و عوامل دیگر بستگی دارد و بر اثر تداوم برداشت محصول، خاک‌ها مواد غذایی خود را از دست می‌دهند و به کود نیاز پیدا می‌کنند که برای تقویت خاک، می‌توان از کودهای حیوانی استفاده نمود. مقدار کود مصرفی، بر اساس مقدار عناصر غذایی موجود در خاک و همچنین میزان جذب عناصر توسط گیاهان و نیاز گیاهان در زمان دوره رشد تعیین می‌گردد. از طریق آزمایش خاک و انجام تجزیه فیزیکی و شیمیایی کود مرغی، مقدار عناصر غذایی موجود خاک و کود مشخص می‌شود که مقدار مصرف نهایی کود با توجه به تجزیه کود مرغی و آزمون خاک زراعی تعیین می‌گردد.

زمان مصرف کود مرغی

در فصول مختلف سال می‌توان از کود مرغی استفاده کرد ولی بهترین زمان مصرف آن در خاک‌های عادی و سنگین فصل پاییز است چون بیشترین زمان برای تجزیه کود مرغی و آزاد سازی عناصر غذایی آن برای کاشت در بهار فراهم می‌شود. جهت جلوگیری از هدر رفتن نیتروژن در خاک‌های سبک، مصرف کود مرغی در فصل پاییز مناسب نمی‌باشد و استفاده در فصل بهار هم برای آزادسازی نیتروژن فرصت کمی می‌باشد و انجام کاشت را به تاخیر می‌اندازد. بیشتر کشاورزان جهت عملکرد بهتر، کود مرغی را در فصل تابستان برای کشت پاییزه و در فصل زمستان برای کشت بهاره استفاده می‌کنند.

نحوه مصرف کود مرغی

مصرف صحیح و پخش درست کود مرغی در سطح مزارع جهت استفاده حداکثری گیاهان از عناصر غذایی آن به یک اندازه برای زراعت مهم می‌باشد. مقدار هدر رفتن نیتروژن کود مرغی پس از پخش شدن در مزرعه، به زمان مصرف و مخلوط شدن آن با خاک بستگی دارد. جهت بازدهی حداکثر نیتروژن کود مرغی، ترکیب کردن آن با خاک کمتر از ۱۲ ساعت پس از پخش در زمین کشاورزی بسیار مطلوب می‌باشد. قبل از کاشت محصولات، کود مرغی باید به صورت کامل به وسیله شخم زدن با خاک مخلوط شود تا از قرار گرفتن بذر گیاهان و محصولات در محل دارای کود مرغی جلوگیری شود چون امکان دارد بذرهای گیاهان و محصولات در اثر مسمومیت آمونیاک موجود در کود مرغی جوانه نزنند و یا گیاهچه حاصل از آن‌ها از بین بروند.

مشاوره با کارشناسان گلباران سبز

بیشتر باغداران و کشاورزان از کود مرغی و دیگر کودهای حیوانی جهت باغات و مزارع خود استفاده می‌کنند که باید با نوع و میزان کودی که برای این کار لازم دارند آشنا باشند و روش صحیح استفاده آن را بدانند تا با روش‌های نادرست و غلط زیانی به محصولات خود وارد نکنند. شما می‌توانید جهت مشاوره با کارشناسان شرکت گلباران سبز در این زمینه با شماره‌های ۰۲۱۸۸۷۱۰۰۰۵ و ۰۲۱۸۸۷۱۴۴۴۷ تماس بگیرید.

خرید اینترنتی محصولات

یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه، خرید اینترنتی و آنلاین است. از این طریق می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن و صرف هزینه کمتر، به خواسته‌های خود برسید. فروشگاه اینترنتی شرکت گلباران سبز بزرگترین مرکز فروش انواع کود و خاک گلدان در تهران و سراسر کشور است و امکان خرید انواع کود و خاک گلدان را در سایزهای مختلف با تضمین کیفیت و قیمت، برای شما عزیزان فراهم آورده است.

برای خرید انواع کود و خاک گلدان و محصولات دیگر به صورت اینترنتی می‌توانید به سایت گلباران سبز مراجعه کنید یا با شماره‌های ۰۲۱۸۸۷۱۰۰۰۵۰۲۱۸۸۷۱۴۴۴۷ تماس گرفته و یا به شماره ۰۹۱۹۶۸۸۴۰۹۸ در واتساپ پیام دهید.