مشتری گرامی هزینه ارسال بار در کل به عهده مشتری می باشد. لطفا قبل از تایید سفارش هزینه ها را کامل ملاحظه نمایید.
گلباران سبز گیلان

گیاه سانسوریا و شرایط نگهداری آن

پنج‌شنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۰

گیاه سانسوریا و شرایط نگهداری آن

سانسوریا در زبان عامیانه انگلیسی به "زبان مادر زن" (Mother in Law’s Tongue) نیز معروف است. این گیاه خانگی بسیار مقاوم است و به سختی از بین می رود و بدلیل داشتن برگ های دراز و عمودی باعث جلب توجه می شود. سانسوریا بومی مناطق استوایی غرب آفریقاست. طراحان فضای داخلی خانه ها از این گیاه به دلیل ظاهر تر و تمیز و جمع و جوری که دارد زیاد استفاده می کنند.

اسم سانسوریا بوسیله طبیعت شناس سوئدی کارل تانبرگ (Carl Thunberg) به احترام شاهزاده Raimondo di Sangro شهر، سان سورو (San Severo) روی این گیاه گذاشته شده است. سانسوریا انواع مختلفی دارد ولی، چهار نوع از این گیاه است که برای همه به راحتی قابل دسترسی است.

انواع سانسوریا

سانسوریا پابلند ابلق Sansevieria trifasciata laurentii (Mother-in-Law's Tongue)

این نوع سانسوریا از معروفتریتن نوع است و می توان به راحتی آن را شناسایی کرد. قبلاً از این گیاه به عنوان پس زمینه برای سایر گیاهان استفاده می کردند ولی امروزه از آن به تنهایی استفاده می کنند.

سانسوریا پابلند (Sansevieria trifasciata)

همانطور که مشاهده می کنید در اسم این نوع سانسوریا کلمه Laurentii وجود ندارد و مانند سانسوریا ابلق دارای حاشیه زرد نیست.

سانسوریا پا کوتاه Sansevieria hahnii (Golden Bird's Nest)

این نوع از سانسوریا با نوع های دیگر از نظر طول برگ ها فرق دارد. در دو رنگ موجود می باشد، نوع ابلق آن که از کشور تایلند وارد می شود و رنگ سبز که در کشور خودمان تولید می گردد.

سانسوریا لوله ای (نیزه آفریقایی) Sansevieria cylindrica (Spear Sansevieria)

این گونه از سانسوریا دارای برگ های راست لوله ای (به شکل نیزه) و رنگ آن راه راه سبز و خاکستری است. ضخامت این برگ ها تا حدود ۳ سانتی متر می رسد و ارتفاع آن بین ۱ متر تا ۲ متر متغییر است.

نیازها

نور:

به نور کم مقاوم است ولی برای رشد سریع تر و داشتن نقوش روی برگ هایشان باید 5 تا 6 ساعت در روز در برابر نور کامل قرار بگیرند.

آبیاری:

بین هر دو آبیاری باید خاک خشک باشد. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی طوقه و خشکی بیش از اندازه ی خاک باعث چروک شدن برگ ها می شود.

دما:

با وجود مقاوم بودن، امکان از بین رفتن این گیاه در دمای پائین وجود دارد. اگر خاک خشک باشد سانسوریا می تواند تا دما 10 درجه سانتی گراد را نیز تحمل کند اما دمای مطلوب برای این گیاه بین 18 تا 27 درجه سانتی گراد است.

رطوبت:

برای هیچ نوع از گیاه سانسوریا نیازی نیست.

تغذیه:

از اوایل بهار تا اواخر پاییز هر سه تا چهار ماه یکبار کود داده شود. دو ماه یک بار کود کریستال (N-P-K) بمقدار یک قاشق مرباخوری (بصورت محلول ) در سطح خاک گلدان استفاده شود.

خاک مناسب:

بهترین خاک برای سانسوریا ماسه، پرلیت و پیت ماس است.

تعویض گلدان:

به گلدان کوچک تر علاقه بیشتری دارند و قرار گرفتن آن ها در گلدان های کوچک تر موجب افزایش پاجوش می شود. در صورتی که گلدان از ریشه ها انباشته شده باشد، گلدان را با گلدان بزرگتر تعویض کنید.

سایر نیازها:

گرد و غبار روی برگ ها را با پارچه یا اسفنج خیس تمیز کنید.

تکثیر سانسوریا

با استفاده از ریزوم ها:

سانسوریا دارای ریزوم/ساقه زیرزمینی است. پاجوش هایی که در اطراف گیاه ایجاد می شود بدلیل وجود همین ریزوم هاست.

تقسیم بوته و جداسازی ریزوم در فصل بهار انجام می شود. مزيت اين روش در اين است كه در نوع ابلق آن كه داراي حاشيه طلایی مي باشد، گياهان جديد نیز داراي طلایی زرد خواهند بود. برای انجام عمل تقسیم باید ریزومی که دو گیاه را به هم وصل کرده است را نصف کرد تا به این صورت هر گیاه سهمی از ریزوم ببرد. می توان مقداری از ریشه و برگ های پایینی را حذف کرد تا در گلدان جای زیادی نگیرد.

بهتر است بعد از هر تعویض گلدان و یا انجام تکثیر تا تقریباً دو هفته گلدان را در سایه و دور از نور مستقیم خورشید قرار داد تا تولید هورمون های مولد ریشه و در نتیجه امکان ایجاد ریشه های جدید بیشتر شود.

قلمه برگ ها:

گیاهان جدیدی که از قلمه برگ های سانسوریای ابلق بدست می آیند حاشیه طلایی نخواهد داشت ولی با ایجاد برش هشتی در پایین برگ ها، گیاهان جدید نیز ابلق خواهند بود.

تصاویر زیر گویای مطلب هستند:

نکته: مراقب باشید که برگ ها را سر و ته نکارید در غیر این صورت گیاهتان رشد نخواهد کرد.