یکشنبه، ۵ شهریور ۱۴۰۲
امروزه به دلیل افزایش چشمگیر قیمت نهادههای کشاورزی و هزینه های کارگری، کشاورزان حتما باید برای دستیابی به عملکرد بیشتر برنامه ریزی دقیقی داشته باشند تا متحمل ضرر نشوند. با کاشت اصولی و داشتن برنامه کودی مناسب، افزایش گلدهی زعفران امری اجتناب ناپذیر است.
کشاورزان معمولا خواستار یک کود خاص جهت افزایش گلدهی زعفران یا درشت شدن پیازها هستند.
اما با یک کود خاص نمی توان به عملکرد عالی دست یافت بلکه باید به دنبال یک برنامه کود دهی دقیق و اصولی بود. البته ناگفته نماند که آماده سازی زمین، تراکم کشت، عمق کشت، سلامت پیاز و... هم بسیار حائز اهمیت می باشند.
بیشتر بخوانید : بهترین کود زعفران
افزایش گلدهی زعفران با یک کود خاص اتفاق نمیافتد که ما آن را به شما معرفی کنیم. گلدهی زعفران ارتباط مستقیمی با درشتی پیازها دارد. هر پیازی که بالای 8 گرم وزن داشته باشد گل خواهد داد. قبل از اینکه به فکر افزایش گلدهی باشید لازم است به دنبال راهکارهای مناسب جهت درشت شدن پیازها بگردید. زعفران نیز مانند سایر گیاهان برای رشد ایده آل به مجموعه ای از عناصر غذایی نیاز دارد که باید به مقدار کافی و در زمان مناسب در اختیارش قرار داده شود. در واقع کود افزایش گلدهی زعفران مجموعه ای از کودها است که همراه با گل آب، زاچ آب و محلول پاشی مصرف میشوند. در صورتیکه از کود دامی و سایر کودها طبق نظر کارشناسان کشاورزباشی استفاده کنید، مزرعه ای پرگل خواهید داشت.
بهترین کود حیوانی برای مخلوط کردن با خاک در مزارع زعفران کود گاوی فراوری شده و پوسیده است.
استفاده از کود دامی تازه یا فراوری نشده اکیداً ممنوع است زیرا که ممکن است حاوی انواع بیماری های قارچی و بذر علف هرز باشد.
علاوه بر این، نشانه ها و علایم کمبود ازت در زمین هایی که از کود دامی فراوری نشده استفاده کرده اند، دیده می شود. بنابراین کود حیوانی را قبل از مصرف باید بطور اصولی پوساند. برای اطلاع از روش اصولی پوساندن کود دامی میتوانید به مقاله روش فراوری کود دامی در وبسایت کشاورزی فروشگاه اینترنتی کشاورزباشی مراجعه کنید. کود گوسفندی در مقایسه با کود گاوی بذر علف هرز و شوری بالاتری دارد. کود مرغی نیز بهتر است به صورت شیرابه خصوصاً بعد از اتمام گلدهی زعفران همراه با زاچ آب مصرف شود.
آبیاری اول زعفران یا گل آب زمانی که میانگین دما در 24 ساعت شبانه روز به کمتر از 15 درجه سانتی گراد میرسد، انجام می شود. آبیاری اول پیازها را از خواب بیدار کرده و آماده گلدهی میکند. این آبیاری باید عمیق باشد تا رطوبت مورد نیاز پیازها کاملا تامین شود. استفاده از کودهای محرک رشد ریشه و گلدهی همراه گل آب ضروری میباشد. سولوپتاس، 10-52-10 و اسید هیومیک از جمله ترکیباتی هستند که در این مرحله مصرف میشوند. توجه داشته باشید که اگر آبیاری اول قبل از خنک شدن هوا انجام شود هم احتمال قارچی شدن و آفت گرفتن پیازها بالا می رود و هم برگ های زعفران قبل از گل ها خارج میشوند. سبز شدن زودهنگام برگ ها، چیدن گل را سخت خواهد کرد. 2-3 روز بعد از آبیاری هنگامی که زمین اصطلاحا حالت گاورو پیدا کرد با استفاده از چهارشاخ یا تیلر سطح خاک را باید نرم کرد تا گل ها بتوانند به راحتی سر از خاک بیرون آورند. اگر سله شکنی انجام نشود سفتی خاک باعث می شود که گل ها نتوانند درست خارج شوند.
آبیاری دوم یا زاچ آب پس از اتمام دوره گلدهی زعفران انجام میشود. در این مرحله باید به فکر افزایش رشد برگ ها و تقویت پیاز بود. استفاده از ترکیباتی مانند سه بیست، 10-52-10، اسید هیومیک، اسید انفوریک و مایع مرغی گیاهیار همراه با زاچ آب توصیه میشود. این ترکیبات پیاز مادری را تقویت کرده و منجر به افزایش سطح برگ مزرعه می شود. هر چه سطح برگ مزرعه بیشتر باشد فتوسنتز و غذاسازی نیز بیشتر خواهد شد.
در طول زمستان در صورتی که بارندگی کم بود 1 تا 2 مرحله آبیاری ضروری است. توجه داشته باشید که هنگام آبیاری دمای هوا به اندازهای باشد که منجر به یخ زدگی پیازها نشود. در این مرحله پیاز زعفران ریشه چندانی ندارد بنابراین کوددهی از طریق آب آبیاری انجام نمیشود. در طول زمستان کوددهی به زعفران به صورت محلول پاشی میباشد.
آخرین آبیاری زعفران اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت زمانی که برگ های زعفران شروع به زرد شدن کردند، صورت می گیرد. زرد آب یکی از مهمترین آبیاری های زعفران است. پس از آن پیاز به مرحله رکود و استراحت رفته و تا اواخر تابستان نیازی به آبیاری ندارد.
بهترین زمان کاشت زعفران در خرداد ماه میباشد. در ماه های بسیار گرم سال یعنی تیر و مرداد نباید پیازها را جابه جا کرد. گرمای شدید باعث از دست رفتن رطوبت پیاز زعفران و آسیب به آن خواهد شد. اگر در خرداد موفق به کاشت نشدید بهتر است تا اواسط شهریور صبر کنید. در اواسط شهریور که هوا کمی خنک تر شد میتوانید پیازها را بکارید. توجه داشته باشید که فاصله درآوردن پیاز از خاک و کشت دوباره آن بیشتر از 2 هفته زمان نبرد.
برای کاشت زعفران حتما باید از پیازهای سالم استفاده کنید. بهتر است برای اطمینان بیشتر، پیازها را قبل از کاشت ضدعفونی کنید. برای ضدعفونی روش های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال میتوانید طبق نظر کارشناس قارچکش و کنه کش مناسب را تهیه و داخل یک ظرف بزرگ محلولی از آنها آماده نمایید. سپس پیازهای زعفران را درون سبدهای کوچک ریخته و هر سبد را حدود 5 دقیقه داخل محلول ضدعفونی قرار دهید. پیازها را در فضایی به دور از تابش مستقیم خورشید پهن کنید تا کمی خشک شوند. پس از آن پیازها را با خیال راحت بکارید.
افزایش گلدهی زعفران امری نیست که با یک کود خاص بتوان به آن دست یافت. برای دست یافتن به عملکرد بالا باید عملیات کاشت، داشت و برداشت را به صورت اصولی تحت نظر کارشناس اجرا کرد. قبل از کاشت حتما باید به نکاتی مانند آماده سازی زمین، تهیه پیاز سالم، زمان کاشت، تراکم کاشت، عمق کاشت و ضد عفونی پیازها توجه شود. پس از کاشت نیز عواملی مانند زمان و تعداد آبیاری ها، مصرف کودهای مناسب، کنترل علف های هرز و... در افزایش گلدهی نقش دارند.
کشاورزباشی در کنار فروش بهترین کود مخصوص زعفران، با ارائه برنامه کوددهی مخصوص زمین با توجه به مشخصات اختصاصی زمین اعم از نوع خاک، بررسی دقیق آزمایشات خاک و آب منطقه شما، جهت مشاوره کشت زعفران آماده ارائه خدمات ویژه به کشاورزان است.
زعفران یکی از محصولات کشاورزی کم دردسر است ولی نیاز به دقت و اقدامات خاصی دارد. نوع کوددهی در این محصول بسیار حائز اهمیت است. اشتباهات معمول کشاورزان میتواند باعث کاهش عملکرد گلهای زعفران شود، به ویژه زمانی که گلها به سرما و بیماریهای قارچی حساس هستند و میتواند پیاز زعفران را تخریب کند. انتخاب نوع کود مناسب برای زعفران در هر فصل بسیار مهم است. با برنامهریزی تغذیه مناسب برای زعفران، میتوانیم به گیاه دستور دهیم که انرژی خود را برای تولید گل یا برگ صرف کند. اشتباه در اعمال کود ممکن است تلاش یک کشاورز را در یک فصل کاملاً بینتیجه کند و باعث شود که گیاه به جای تولید گل، به تولید برگهایی بپردازد که مورد نیاز ما نیستند.
جهت خرید کود مخصوص زعفران با کارشناسان کشاورزباشی در ارتباط باشید، شماره تماس مشاوره و خرید کود افزایش گلدهی زعفران از کشاورزباشی: 09924609619
فروشگاه سم و کود کشاورزباشی با دارا بودن طیف گسترده ای از انواع کودهای کشاورزی اعم از:
برای کشت سبز شما، برای برداشت محصولاتی پربار؛ کشاورزباشی همیشه درکنار شماست.