مشتری گرامی هزینه ارسال بار در کل به عهده مشتری می باشد. لطفا قبل از تایید سفارش هزینه ها را کامل ملاحظه نمایید.
گلباران سبز گیلان

چگونه از چمن فضای سبز خود مراقبت کنیم؟

شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۰

نحوه نگهداری چمن در توسعه فضای سبز

بسیاری از قسمت های فضای سبز با چمن پوشیده شده است. هر روز چندین نفر مشغول آبیاری این چمن ها هستند و به آنها رسیدگی می کنند. چمن ها خیلی زود بزرگ می شوند و در حدود یک هفته تا 10 روز قد می کشند و نیاز به هرس دارند.

با مراقبت‌های به موقع و منظم چمن خود را زیبا و سالم نگه دارید. اگر به تازگی چمن را کاشته‌اید بهتر است برای چند هفته اول مراقبت بیشتری انجام دهید.

نکاتی که باید در نگهداری چمن به آن توجه داشته باشیم در ذیل آمده است:

آبیاری چمن

صبح زود یا اواخر شب چمن را آبیاری کنید. چرا که در این زمان ها هوای خنک و مرطوب با وزش باد ملایم باعث توزیع مساوی آب در همه نقاط فضای سبز شده و از تبخیر آب جلوگیری می‌شود. بهترین زمان برای آبیاری معمولا بین 10 شب تا نیمه شب یا بین 8 تا 9 صبح است.

نیاز آبی چمن را بررسی کنید:

بازه‌های زمانی آبیاری را بر حسب گونه علفی چمن، سلامت چمن، گرما و شرایط خاک تنظیم کنید. گونه‌های مناسب برای کاشت در فصل سرد به طور متوسط 2.5-3.5 سانتی‌متر و گونه‌های فصل گرم تا 6 سانتی‌متر در هفته رشد می‌کنند. گونه‌های فصل گرم می‌توانند تا یک هفته بدون آبیاری در فصل گرم سال دوام بیاورند. چمن نباید با گذاشتن شیلنگ در داخل آن‌ آبیاری شود و اصولاً آبیاری به صورت غرقابی باعث از بین رفتن آن خواهد شد.

چمن‌ها را بر اساس نیاز دمایی منطقه رشدی به دو گروه عمده تقسیم می‌کنند:

۱-چمن‌های سردسیری؛ که به ۱۵ تا ۲۱ درجه سانتی گراد دمای روزانه نیاز دارند.

۲-چمن‌های گرمسیری؛ که دمای ۲۷ تا ۲۹ درجه را ترجیح می‌دهند.

بعد از مشخص شدن میزان آب مورد نیاز، باید این میزان را بین تعداد دفعات آبیاری تقسیم کنید.

اگر محیط کاشت، در سایه درختان باشد به آب کمتری نیاز دارند.

آبیاری عمیق در فواصل زمانی طولانی مدت:

این مورد باعث تقویت رشد ریشه و مقاومت در برابر خشکسالی و بیماری می‌شود. هر نوبت آبیاری باید به عمق کمترین ریشه‌های چمن که حداقل برابر با 15 سانتی‌متر برای یک چمن سالم است، صورت گیرد.

خاک شنی سرعت تخلیه بالاتری دارد و چمن زمان خیلی کمی برای استفاده از آب دارد. در این موارد از حجم آب بیشتری برای آبیاری استفاده کنید.

ضمنآ می‌توان از آبپاش هفت حالته ابتکار جهت آبیاری استفاده کرد به این صورت که آب را به صورت مه پاش در مراحل اولیه کاشت بذر و سپس به صورت بارانی به کار گرفت. این آبپاش در دسته ابزار باغبانی گلباران سبز قرار دارد که به صورت خرده و عمده عرضه می شود.

علائم خشک شدن چمن را پیدا کنید:

هرگز تا زمان قهوه‌ای شدن و خشک شدن چمن برای تشخیص نیاز به آبیاری بیشتر صبر نکنید. دلایل خشک شدن، تغییر رنگ (تغییر رنگ به قهوه ای، خاکستری و بنفش) را پیدا کنید. خاک را بررسی کنید تا از میزان خشک بودن آن و نیاز به آبیاری بیشتر مطمئن شوید. اگر در چند ناحیه خاک خشک شده بود آب آن نواحی را بیشتر کنید.

هرس چمن

  • برای حفظ سلامتی چمن‌ها باید آن‌ها را کوتاه کنید. هیچ وقت چمن را بیش از 5 سانتی متر کوتاه نکنید. در شرایط ایده آل و در فصل بهار هر 3 تا 4 روز نیاز به قطع گونه‌های سریع الرشد است. در آب و هوای خنک و هنگامی که چمن خشک است اقدام به چمن‌زنی بکنید. چرا که لغزندگی برای ماشین چمن‌زنی بسیار خطرناک است.
  • چمن‌های کوتاه شده را بر روی سایر چمن‌ها بریزید. چرا که این برش‌های گیاهی به سرعت تجزیه می‌شوند و مواد مغذی را فراهم می‌کنند.
  • در انتهای فصل رشد چمن‌ها را کوتاه کنید طوریکه بین 5/1 تا 5/2 سانتی‌متر از قد چمن باقی بماند. این کار باعث حفظ سلامتی در برابر سرما و برف زمستان می‌شود.

کوددهی

  • از کودهایی استفاده کنید که بین 30 تا 50% درصد شامل کودهایی که به آرامی آزاد می‌شوند باشند. چرا که این کودها کمترین ضرر را به چمن می‌رساند و از سوختن آن جلوگیری می‌کنند. این کودها شامل اوره، نیترات آمونیوم و سولفات آمونیوم هستند.
  • از کودهای با درصد نیتروژن بالا استفاده کنید. نیتروژن مهمترین ماده مغذی است که می‌توانید به چمن اضافه کنید.
  • در صورت امکان می‌توانید از یک کود ارگانیک استفاده کنید. ورمی کمپوست گلباران یک کود ارگانیک و حاوی کربوهیدارت ها و پروتئین است که توسط کرم خاکی صورت می‌گیرد. کود های آلی آسیب کمتری به چمن می رساند. این کود در بسته بندی آلومینیومی، نایلونی و به صورت فله در گونی های 25 کیلویی تولید و توزیع می شود.
  • خاک محل کاشت را آزمایش کنید. PH مناسب باید بین 6 تا 7 باشد. کیت آزمایش خاک همچنین ممکن است کمبود مواد مغذی مانند فسفر یا آهن را نشان دهد که می تواند با افزودن کود تنظیم شود.

برای کاشت چمن می توانید از بستر آماده کشت گلباران استفاده نمایید. این بستر در بسته بندی های 2،4،8 و1 کیلویی تولید و توزیع می شود.

مبارزه با حشرات و آفات و علف های هرز

  • عمده‌ترین آفات و امراض چمن‌ عبارتند از موش آبدزدک، حلزون، کرم سفید ریشه و قارچ‌هایی که با روش‌های سمپایی و طعمه گذاری می‌توان با آن‌ها مبارزه کرد.
  • اگر قصد استفاده از آفت کش‌ها و حشره کش‌ها را دارید باید به صورت مستقیم روی آفات استفاده شوند زیرا در صورت رسیدن به خاک باعث از بین رفتن کرم‌های خاکی و میکروب‌های مفید خاک می‌شوند.
  • بهترین راه مبارزه با علف‌های هرز حفظ چمن خوب، سالم و ضخیم و دفاع طبیعی است. بیشتر علف های هرز را می‌توان با تغییرات اساسی در شیوه کاشت و نگهداری خود چمن، مثل ارتفاع کاشت بالاتر و یا تغییر در برنامه آبیاری درمان کرد.

اگر حشرات چمن را مورد خسارت قرار دادند از سم دیازینون شصت به نسبت دو سی سی در یک لیتر آب محلولپاشی شود. ولی اگر بیماری قارچی گرفت از قارچ کش بنومیل گلباران برابر دستورالعمل روی قوطی محلول پاشی گردد.

شرکت گلباران سبز تولید کننده بذر چمن می باشد که این محصول را به صورت خرده و عمده تولید و توزیع می کند.

شرکت گلباران سبز مجری فضای سبز و روف گاردن می باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به شماره واتساپ 09196884098 پیام ارسال نمایید.