یکشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۰
دمای محیط گیاهان آپارتمانی نیز مانند خاک گل این گیاهان از مهمترین اصول نگهداری گل و گیاهان است که باید به آن در فصول مختلف سال توجه کرد تا گیاهان با نوسانات دما مخصوصا در زمستان دچار آسیب نشوند. دمای محیط به خاطر تاثیر زیاد در فتوسنتز و تنفس گیاهان، یکی از فاکتورهای مهم در رشد گیاه است به همین دلیل گیاهان به سرمای زیاد واکنش منفی نشان میدهند و نیازمند دمای مناسب و رطوبت کافی در محیط زیست خود هستند. زادگاه طبیعی و اصلی گیاهان آپارتمانی مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر میباشد و در مناطق دیگر، گیاهان را در گلخانهها پرورش میدهند و این مسئله نشان میدهد که دمای بالا در رشد و پرورش گیاهان تاثیر زیادی دارد و باید دمای مناسب هر گیاه را برای رشد و شاداب بودن آنها تامین کرد.
به دلیل دمای زیاد برگهای پایینی گیاه پژمرده میشوند و لبههای آنها قهوهای میشوند و بعد از مدتی میریزند و همچنین در اواخر زمستان یا اوایل بهار که زمان رشد گیاهان میباشد اندازه برگها کوچک خواهد شد و عمر گل گیاهان کوتاه میشوند و سریع پژمرده و خشک میگردند.
به دلیل دمای کم برگ گیاهان در خود پیچیده میشوند و سپس قهوهای شده و بعد از گذشت زمانی میریزند.
به دلیل تغییر ناگهانی در دمای محیط برگ گیاهان به سرعت زرد میشوند و سپس میافتند.
دما یکی دیگر از عوامل محیطی تأثیرگذار بر فعالیت گیاهان می باشد که در زیر به گروهبندی آن اشاره میکنیم.
دمای مناسب گیاه (Optimum) :
به طور کلی گیاهان در یک دمای خاصی بهترین رشد را انجام می دهند که به آن دمای مناسب می گویند و هر گیاهی دمای مناسب خاص خود را دارد.
محدوده دمایی قابل تحمل گیاه:
اگر دمای محیط افزایش یا کاهش یابد تا اندازهای برای گیاه قابل تحمل بوده و تغییر زیادی در رشد و باردهی گیاه ایجاد نمیکند.
دمای حداکثری گیاه:
با افزایش دما به بیشتر از محدوده قابل تحمل گیاه، کم کم اثرات گرمایی بر روی رشد و عملکرد گیاه مشاهده می شود و دما که بالاتر رود رشد گیاه متوقف میشود.
دمای حداقلی گیاه:
کاهش دما نیز باعث کاهش رشد و عملکرد گیاه می شود.
دمای پایه گیاه (صفر بیولوژیک):
حداقل دمایی که گیاه در آن دما شروع به رشد میکند.
گیاهان آپارتمانی، از لحاظ دمای مناسب با هم تفاوت دارند اما بهترین دما برای گیاهان آپارتمانی در طول روز بین ۲۱ تا ۲۷ درجه و در طول شب ۱۸ تا ۲۱ درجه است و بسیاری از گیاهان آپارتمانی در دمای بین ۲۷ تا ۳۰ درجه هم میتوانند زنده بمانند ولی به شرطی که رطوبت مورد نیاز گیاهان تامین شود و بهتر است در شب دمای هوا کمتر از ۱۵ درجه نشود . گیاهان آپارتمانی در دوره رشد نیاز به دمای معتدل و تقریبا ثابت و در دوره استراحت نیاز به دمای پایین تر دارند.
بیشتر گیاهان در برابر گرما مقاوم هستند این گیاهان مدت زمان کمی را میتوانند در دماهای بالاتر یا پایینتر از دمای مناسب تحمل کنند ولی دشمن واقعی این گیاهان نوسانات دما هست و به طور کلی، گیاهان کاهش دما را در شب به اندازه ۲٫۵ تا ۵ درجه سانتیگراد خیلی خوب می پذیرند، اما کاهش ناگهانی به میزان ۱۰ درجه سانتیگراد برای گیاهان میتواند خطرناک یا کشنده باشد. کاکتوسها و گیاهان گوشتی که در بیابانها با روزهای خیلی داغ و شبهای سرد سازگار شدهاند و اگر در طول شبانه روز نوسان دمایی زیادی داشته باشند، مشکلی برای آنها به وجود نخواهد آمد. به شرط آنکه زیر صفر نرود که باعث انهدام آنها میگردد.
تعدادی از گیاهان بر اساس دمای کم به سخت جان معروف هستند مانند گیاه طبیعی گندمی ، کلیویا، فاتسهدرا، هدرا، هلکسین، پلارگونیوم، برگ بیدی، گیاه طبیعی یوکا ، پیچها، گیاهان گوشتی و ... که در دمای حداقل ۵ درجه سانتیگراد هم مقاوم هستند.
تعدادی از گیاهان ظریف مانند آکالیفا، گیاه طبیعی آگلونما ، گیاه طبیعی آنتوریوم ، گیاه طبیعی کالادیوم، کالاتهآ، گیاه طبیعی سیسوس ، گیاه طبیعی کروتون ، گیاه طبیعی دیفن باخیا ، بنفشه آفریقایی، گیاه طبیعی سینگونیوم و ... میتوانند تا دمای حداقل ۱۳ درجه سانتیگراد طاقت بیاورند.
تعدادی از گیاهان بر اساس دمای کم به نیمه سخت جان معروفند مانند آفلاندرا، آروکاریا، آسپاراگوس، بگونیا، بروملیاد، کولتوس، گیاه طبیعی دراسنا و ... که در دمای حداقل ۱۰ درجه سانتیگراد مقاوم هستند و زنده میمانند.
شرکت گلباران سبز تولید کننده گیاهان طبیعی نیز می باشد و این گیاهان را با توجه به شرایط زیستی متناسب در گلخانه خود نگهداری می کند و تمام نیازهای گیاهان توسط گیاه پزشک مورد بررسی قرار گرفته تا رشد رویشی و زایشی گیاهان به خطر نیفتد.
شما می توانید قبل از خرید گیاهان آپارتمانی از گیاه پزشک گلباران مشاوره گرفته سپس اقدام به خرید گیاه مورد نظر خود نمایید. برای تهیه و خرید گیاهان آپارتمانی به سایت گلباران سبز به نشانی www.golbaranesabz.com مراجعه نمایید.
ارتباط با گیاه پزشک گلباران:
۰۲۱۸۸۷۱۰۰۰۵ داخلی ۴