Tuesday، ۲۱ Dey ۱۴۰۰
انسانها از دیرباز با طبیعت و گیاهان رابطه نزدیک داشته و بخشی از زندگی آنها را تشکیل میدهند و با توجه به زندگی شهری، دسترسی به طبیعت کمتر شده و به پرورش و نگهداری گیاهان آپارتمانی در منزل روی آوردند. گیاهان طبیعی با سبزی و گلهای خود، طراوت و شادابی را به داخل خانههای ما میآورند و همچنین برخی از آنها علاوه بر زیبا کردن محیط اطراف ما، نوعی تصفیه کننده هوا هم هستند و محیط سالمتری را برای زندگی ما مهیا می کنند.
وجود گیاهان سبز در خانه و محل کار علاوه بر بهبود کارکرد افراد، به شادتر بودن آنها در محیط کار نیز کمک میکند. بهبود حالت روحی، کاهش افکار منفی، کاهش استرس، افزایش خلاقیت و افزایش بازده فعالیت از دیگر مزایای استفاده از گیاهان در محیط کار است و حتی مراقبت از گل و گیاهان آپارتمانی در منزل از بیماریهایی همچون افسردگی پیشگیری میکند و به افراد منزوی و تنها، میل به زندگی را افزایش میدهد.
اما با تمام این مزایا که از حضور گلها و گیاهان به ما دست میدهد نباید فراموش کنیم که گیاهان هم موجودات زندهای هستند که نیاز به مراقبت دارند تا همواره شاداب و زیبا بمانند و به خوبی رشد کنند. از این نکته غافل نشوید که خاک گل گیاهان آپارتمانی یکی از موارد مهم در رشد گیاهان می باشد. بنابراین می توانیم با مطالعه، شرایط مناسب برای نگهداری گیاهان را فراهم کنیم و در ادامه شرایط نگهداری گیاهان آپارتمانی را بیان میکنیم.
در هنگام خرید و انتخاب گیاه توجه کنید که چه مقدار زمان آزاد برای مراقبت و نگهداری از گیاهان دارید؟ چون بعضی از گیاهان نیاز به مراقبت خاصی ندارند مانند گیاه طبیعی گندمی (عنکبوتی) و در نتیجه وقت زیادی لازم ندارند ، ولی برخی از گیاهان مثل ارکیده به مراقبت دقیق و روشهای آبیاری خاص نیاز دارند.
شرایط محل قرار گرفتن گیاه را حتما در نظر بگیرید و گیاهی را انتخاب کنید که با مقدار نور، رطوبت هوا، گرما و سرما و مقدار گردش هوا در آن محل سازگار باشد و توصیه می شود درباره گیاهان و شرایط نگهداری آنها مطالعه کنید و یا در هنگام خرید با کارشناسان گیاهان آپارتمانی شرکت گلباران سبز مشورت نمایید و در نهایت گیاهانی را انتخاب کنید که به راحتی بتوانید در منزل یا محل کار از آنها مراقبت کنید تا گیاهان شما رشد کنند و شاداب بمانند.
از اساسي ترين عوامل موثر رشد گياهان، آبیاری صحیح میباشد و بیشتر گياهان آپارتماني از آبياري بيش از حد رنج برده و موجب پوسیدگی و انهدام گیاه می گردد، پس شناخت نياز آبي گياه مهم بوده و باید با توجه به بافت خاك و قدرت نگهداري آب و همچنين وضعيت زهكش گلدان آبیاری انجام شود.
ميزان و دفعات آبياري درخاكهاي مختلف متفاوت بوده و به گياهان بستگي دارد به طوری که در بعضي از گياهان سطح خاك هميشه بايد مرطوب بوده و در بعضي، سطح خاك در فاصله دو آبياري بايد خشك شود براي دانستن نياز آبي گياه نبايد به صورت تقويمي عمل كرد زيرا نياز آبي با جنس و گونه گیاهی، درجه حرارت، رطوبت و فصول مختلف سال متغیر میباشد و بايد عوامل موثر را در نظر داشت. یکی از روشهای کاربردی جهت نیاز آبی گیاهان بدین صورت است که حدود ۴ سانت خاک سطحی را کنار زده و انگشت خود را روی محل حفر شده قرار دهید اگر رطوبت بالا باشد از دادن آب خودداری نمائید. همچنین شما میتوانید از دستگاه رطوبت سنج نیز استفاده نمائید آن را در داخل خاک فرو برده در صورتی که رطوبت بیش از 50% باشد نیازی به آبیاری نمی باشد.
نیاز آبی زیاد: در هر نوبت آبیاری طوری آب دهید که به محض خروج آب از زهکش آبیاری را قطع نموده و در نوبت بعدی اگر سطح خاک خشک بود، اقدام به آبیاری کنید. گیاهانی مانند: نخل مرداب ، هورتانسیا و مارانتا از این دسته می باشند.
نیاز آبی متوسط: در هر نوبت آبیاری طوری آب دهید که به محض خروج آب از زهکش آبیاری را قطع نموده و در نوبت بعدی اگر به میزان یک بند انگشت، خاک کاملا خشک بود اقدام به آبیاری کنید. گیاهانی مانند : فیلودندرون، گیاه طبیعی پوتوس ، پرومیا، گیاه طبیعی پیلهآ ، نخل زینتی و گیاه طبیعی شفلرا از این دسته می باشند.
نیاز آبی کم: در هر نوبت آبیاری طوری آب دهید که به محض خروج آب از زهکش آبیاری را قطع نموده و در نوبت بعدی اگر به میزان دو بند انگشت، خاک کاملا خشک بود اقدام به آبیاری کنید.گیاهانی مانند: گیاه طبیعی سانسوریا ، گاستریا، کاکتوس ها و گیاهان گوشتی مدتی به تعویق افتد به گیاه صدمه نمی زند.
به عنوان یک اصل هرچه هوا گرمتر باشد میزان آبیاری نیز باید زیادتر شود، چون گرمای هوا آب را به سرعت تبخیر میکند پس در نیمه اول سال میزان آبیاری را بیشتر کنید و اگر خاک گلدان خیلی خشک یا خیلی مرطوب باشد ریشه گیاه به مرور از بین میرود پس در آبیاری گیاه همیشه تعادل را رعایت کنید. یکی از رایج ترین دلیل از بین رفتن گیاهان، آب دادن بیش از اندازه به آنها و گندیدن ریشه است. ته گلدان باید یک یا چند سوراخ داشته باشد تا آب به راحتی از آن خارج شود اگر خاک گلدان زهکشی مناسب نداشته باشد، آب اضافی از گلدان خارج نمیشود و ریشه گیاه میپوسد.
نکته : قبل از کاشتن گیاه در گلدان، از سوراخ بودن کف گلدان مطمئن شوید و روی سوراخهای کف گلدان تا از خارج شدن خاک از سوراخها جلوگیری کند.
برای آبیاری گیاهان تقریبا هیچ برنامه مشخص و دقیقی وجود ندارد و اگر طبق تقویم، گیاه را آبیاری کنید باعث از بین رفتن آن خواهید شد. هر گیاه برای آبیاری زمان متفاوتی دارد و بهترین زمان برای آبیاری گیاهان وقتی است که روی خاک تا حدی خشک شده باشد و خشک شدن خاک را میتوانید از روشن شدن رنگ خاک، لمس آن و حس نکردن رطوبت و نچسبیدن خاک به دستتان متوجه شوید و با گذشت زمان و با توجه به شرایط محیطی گیاه و تغییر فصلها، متوجه میشوید که هر گیاه چند روز یک بار به آبیاری نیاز دارد از آنجایی که گیاهان هم چرخه خواب دارند بهترین زمان برای آبیاری صبح است و بیشتر گیاهان دوست دارند قبل از اینکه خورشید آب آنها را بخار کند، آبیاری شوند و آبیاری هنگام عصر یا شب باعث اختلال در چرخه خواب گیاه شده و موجب صدمه دیدن آنها میشود.
بهتر است برای آبیاری گیاهان، از آب بدون کلر، زیرا آب بسیار سرد یا بسیار داغ به گل و گیاهان شوک وارد میکند در زمان آبیاری، روی برگها و گلها آب نریزید چون خیس شدن برگها ممکن است باعث ایجاد بیماریهای قارچی بنام لکه موجی روی بعضی از گیاهان بشود و بهترین وسیله آبیاری، آبپاش است و آبیاری باید در اطراف ساقه و به آرامی به روی خاک گلدان شود و این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب از زیر گلدان شروع به خارج شدن کند و از غرقاب نمودن گیاهان جداً خودداری کنید زیرا با این کار مسیر تنفس گیاه مسدود شده و مواد غذایی لازم جذب گیاه نمیشود و در نهایت گیاه پژمرده خواهد شد و بعد از خروج آب از انتهای گلدان، آب اضافی زیرگلدانی را حتما خالی کنید.
جهت آبیاری گیاهان آپارتمانی ۲ روش وجود دارد که هر کدام از این روشها را میتوانید استفاده کنید و هر روش دارای مزایایی میباشد که بهترین روش در مورد تعداد زیادی از گیاهان، استفاده از آبپاش است ضمن این که به کار بستن روش غوطهوری گلدان در آب نیز برای برخی گیاهان مفید خواهد بود.
۱) آبیاری با آبپاش
آبپاشی را انتخاب کنید که لوله آن باریک و بلند باشد و انتهای لوله را زیر برگ های گیاه ببرید و به آرامی و بی وقفه آب دهید. در دوره رشد، گلدان را سیراب کنید و در زمستان با دیدن اولین قطره آب از ته گلدان آبیاری را قطع کنید و آب جمع شده در زیر گلدانی را تخلیه کنید.
۲) غوطهور کردن گلدان در آب
گیاهانی مانند سنت پولیا، گلوکسینیا و سیکلامن را که دوست ندارند آب به برگها یا ساقههای آنها پاشیده شود، میتوانید از سوراخهای زیر گلدان آب داد و برای این کار، گلدان را در ظرف دیگری بگذارید تا سطح آب در ظرف، هم ارتفاع با سطح خاک گلدان شود و فرصت دهید که خاک گلدان خیس بخورد و سطح خاک تغییر رنگ بدهد، سپس گلدان را از آب خارج کنید و هر موقع از سوراخهای آن آب نچکید آن را سر جایش بگذارید.
آبیاری گیاهان در هنگام مسافرت، مسئله مهمی است که سادهترین راه برای این مسئله این است که از فرد مورد اعتمادی بخواهید که آبیاری گیاهان را انجام بدهد، اما اگر چنین امکانی را ندارید بهتر است تمام گلدانها را کنار یکدیگر قرار بدهید تا با این کار رطوبت گیاهان تا مدت بیشتری حفظ شود و دیرتر به آبیاری نیاز داشته باشند. توجه کنید اگر با تغییر مکان گیاه آسیب میبیند، آن را جا به جا نکنید و از روشهای زیر هم میتوانید استفاده کنید.
💧 استفاده از ظرف آب مرکزی و قرار دادن رشتههای کاموا در آن و گلدانها که به روش فیتیلهای معروف است.
💧 استفاده از بطری و سوراخ کردن درپوش آن و قرار دادن به صورت واژگون در گلدان که به روش ظرف واژگون معروف است.
💧 راه دیگر این است که گلدانها را در ظرف بزرگی قبل از اینکه قرار دهیم کف ظرف را حوله انداخته و آن را کاملاً خیس نموده و گلدان ها را روی آن قرار میدهیم تا به تدریج آب حوله را جذب نموده تا موجب پوسیدگی ریشه نشود.
از علایم آبیاری کم میتوان به قهوهای یا زرد شدن برگها، پژمرده شدن برگها، نرم شدن ساقه گیاهان اشاره کرد و آبیاری زیاد علایمی مانند: رشد قارچ در سطح خاک، ریختن برگهای گیاه، وجود لکههای قهوهای بر روی برگها میباشد. لذا برای کنترل بیماریهای قارچی می توانیم از قارچ کش های موجود قبل از انهدام گیاه استفاده نماییم.
چنانچه سوالی در خصوص آبیاری گیاهان آپارتمانی خود دارید می توانید با گیاه پزشک گلباران سبز از طریق راههای ارتباطی زیر تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.
شماره تماس : ۰۲۱۸۸۷۱۰۰۰۵ ----- داخلی ۴
مشاوره رایگان، کیفیت بالای محصولات، خرید آسان، رضایتمندی مشتری رمز موفقیت ماست.
گلباران سبز پنجره ای رو به طبیعت